Shadow

Heso 90 jaar!

Hoe ga je met de tijd mee als je steeds ouder wordt? In 1921 hadden ze nog nooit gehoord van een website, een businessplan of marketing. De eerste wereldoorlog was net achter de rug, een bedrijf openen was pionierswerk! De oprichters van Heso waren de eerste die positionering in de markt begrepen. Vandaar ook de naam: H E S O wat komt van E H S – Eerste Hengeloosch Schoonmaakbedrijf.

In 1968 neemt Willem Verheij het schoonmaakbedrijf over en noemt het H E S O. H E S O staat voor Hengelo’s Eerste Schoonmaak Organisatie. Begin jaren 80 begrijpt Willem dat het opboenen van natuursteen vloeren specialistisch werk is. De boenmachines die werden ingezet voor winkels worden nu gebruikt bij particulieren.

Er komen dan ook cursussen, beurzen, veel opleidingen en tenslotte ook specialistisch materiaal. Diamantschuurmachines vervangen boenmachines, waterzuigers vervangen de stofzuigers. Duizenden soorten marmer, maar ook lavasteen, Belgisch hardsteen, Aziatisch hardsteen. Alles kan worden verfraaid met de machines en kennis van Heso Natuursteenrenovaties. Er is een tijd, dan is alle kennis in huis voor het bewerken en verfraaien van natuursteen.

In de jaren 90 blijken de diamantschuurmachines ook geschikt voor het bewerken van beton. Opnieuw specialiseert Willem zich in een nieuw vakgebied, beton is anders dan natuursteen. Ook begint Willem met het opleiden van personeel, dat leert uit boeken en in de praktijk. Er komen een aantal zonen werken voor Heso Natuursteenrenovaties en Betonvloerservices.

De zaak floreert en Heso komt in de top 3 van Nederland van gespecialiseerde bedrijven. De kwaliteit van Heso en vakkennis wordt geroemd, vooral de mond tot mond reclame loopt hard. De website van Heso komt er in 1999, Willem geloofde dat internet de toekomst had.

Na het vieren van het millennium komen er steeds meer machines om beton te bewerken. Buiten de diamantschuurmachines komt er een freesmachine en een straalunit. Om de kwaliteit bij de afwerking ook te garanderen komt er ook een egalinepomp. Het coaten en gieten wordt erbij gepakt in 2007, ook weer door kennis en opleidingen. Er wordt dus een compleet pakket diensten aangeboden voor betonvloeren en natuursteen. Stralen, frezen, schuren, egaliseren, coaten, gieten, polijsten en altijd kwaliteit!

In 2008 wordt er helaas kanker geconstateerd bij Willem, wrang genoeg is het asbestkanker. Toen Willem een jaar of 18, 19 was werkte hij op een werf waar schepen werden gesloopt. Maar liefst 43 jaar later openbaarde deze vreselijke en ongeneeslijke ziekte zich totaal onverwacht. In 2009 wordt Willem zo ziek dat hij noodgedwongen een verkoper aanneemt om hem te vervangen. De opdrachten blijven echter uit, de vervanger weet onvoldoende van beton en natuursteen en terwijl Willem steeds zieker wordt, worden de vaste lasten alleen hoger wat risico’s oplevert. Als Willem na een zware strijd overlijdt op 8 maart 2010 is zijn bedrijf eigenlijk failliet.

Op 24 maart neemt zijn zoon Tony Verheij het stokje over. Omdat het personeel de zaak draaiende had weten te houden was voortzetting geen probleem. Het personeelsbestand wordt uitgebreid, in oktober 2010 komt er een nieuwe bus. Net als zijn vader is Tony helemaal bezeten van het leveren van kwaliteit en dus wordt er zelfs een blok beton naast de loods gestort waarop het nieuwste personeel nu oefent. Aan alle kanten worden er verbeteringen aangebracht, ook het gebruik van internet  neemt een vlucht. De modernste middelen worden inmiddels ingezet om opdrachtgevers te bereiken. Het is natuurlijk jammer om geweldige kwaliteit te leveren waar niemand vanaf weet. Social media, zoals twitter of linkedin, e-mail, we gebruiken het inmiddels allemaal.

Heso is per 1 februari maar liefst 90 jaar! Er is veel gebeurd door de jaren heen, maar 1 ding is duidelijk overeind blijven staan: de drang naar kwaliteit, het leveren van kwaliteit, nu zelfs met garantie! U kunt Heso dus risicoloos inhuren, zo overtuigd zijn wij van onze kwaliteit. Wij hebben nu zelfs een speciale aanbieding als u een een offerte bij ons aanvraagt. Deze speciale aanbieding in verband met onze 90e verjaardag geldt tot 1 april!

Stralen, frezen, schuren, slopen, sleuven frezen, egaliseren, coaten? Wij bieden u een compleet pakket voor al uw vloerservices! Heso kan het allemaal steengoed!

Bel ons of vraag een offerte aan. Felicitaties via het commentaar onder deze post zijn uiteraard ook van harte welkom!

3 reacties op “Heso 90 jaar!”

 1. h.waddell schreef:

  Tony ,
  van harte gefeliciteerd met HESO dat 1 februari 90 jaar bestaat! Het feit dat het bedrijf 90 jaar bestaat is een felicitatie waard(ig) en gefeliciteerd met deze verhelderende blog, die soepel te lezen is.
  De video’s met de werkzaamheden zijn leuk om te zien.
  H. en R. Waddell

 2. Fam. Verheij schreef:

  Hoi Tony,
  Enorm gefeliciteerd met het behalen van dit jubileum.
  Het was vast een zware klim uit het dal, maar je hebt samen met je nieuwe collega’s een danige prestatie neergezet.

  Chapeau,
  Gijs, Sanne, Neomi en Menno

 3. Willem schreef:

  Dag Tony,

  gefeliciteerd met het 90-jarig bestaan van HESO! Op naar de 100 jaar, dan wordt het Koninklijke HESO, dat klinkt wel mooi. Na magere jaren komen er ook vette jaren.

  groeten,
  Willem

Aangesloten bij:

Noa
Bedrijfschap afbouw

Heso B.V.

Het nieuwe adres van Heso: Zirkoonstraat 10-8 in Hengelo
Showroom is klaar in mei!
Tel. 0742421212
E-mail ons »
© 1999-2019 Heso B.V.