Shadow

Coaten of impregneren? De grote verschillen

Vanwege de hoeveelheid lezers worden alleen de grootste verschillen tussen coating en impregnering besproken, bel Heso: 074-2421212 voor technische en specifieke vragen voor uw vloer.

 

Bij het coaten van een vloer wordt er een laagje OP een vloer aangebracht, een impregnering trekt IN de vloer of IN staande betonpalen.

Coaten en impregneren: in autogarages of parkeergarages.

Een coating in autogarages, wordt vaak aangetast door antidegradanten / weekmakers in autobanden. Heso brengt een coating aan die speciaal gemaakt is voor autogarages, eventueel met antislip voor parkeergarages voor betere grip. Een impregnering aangevuld met een sealer werkt ook erg goed in autogarages. Er is geen sprake van aantasting van de impregnering. Maar de ondergrond moet worden opgeruwd door het stralen van de vloer of diamantschuren voor grip of antislip.

Meer verschillen en kosten worden hierna verder besproken.

Voordelen en nadelen coating vs impregnering: coating is mooier, het eerste jaar nog wel. Maar “krasvaste” of “krasbestendige” coating bestaat niet, elke 5 jaar een coating vervangen bij loopvlakken is standaard. Heso heeft wel speciale extra harde afwerklaag voor het coaten. Bij het impregneren blijf je de vloer of egaline zien ook al kun je de vloer impregneren op kleur. Maar na 20 jaar ziet de vloer er nog hetzelfde uit.

Er op of er in heeft gevolg voor beschadigingen, alles wat harder is dan verf krast in een coating en kan zelfs de coating van de ondervloer schrapen, wat ook een andere kleur geeft. Een impregnering maakt de vloer harder waardoor loopvlakken minder snel ontstaan en als ze wel ontstaan blijft het wel dezelfde kleur, een beschadiging aan de vloer, tenzij erg diep, blijft ook dezelfde kleur.

Het coaten sluit de vloer af, een impregnering is ademend, een dampopen systeem.

Een coating bedekt de gehele vloer, daardoor is vaak een vochtscherm nodig voor het coaten om te beschermen tegen optrekkend vocht. Heso voert veel herstelwerkzaamheden uit bij particulieren maar ook bij bedrijven vanwege vochtproblemen bij coatings of bij gietvloeren. Vochtproblemen drukken de coating van de vloer, hierdoor ontstaan blazen of de coating laat los en breekt. Impregneren kan niet door vocht weggedrukt worden omdat het een verbinding aangaat met het beton/ cement.

Voordelen en nadelen coaten vs impregneren: een coating is direct waterdicht, olie en vetbestendig, deels chemicaliënbestendig etc. Het is een laagje wat de gehele vloer afsluit, zolang het niet beschadigd wordt. Impregneren maakt de vloer alleen vloeistofdicht, om de vloer waterdicht te maken moet de vloer nog geseald worden. Met deze sealer krijgt de vloer dezelfde kwaliteiten en is ook vlekbestendig, UV-bestendig, zuurbestendig etc.

Voordelen en nadelen coating vs impregnering: een industriële omgeving waar uiterlijk minder belangrijk is, heeft soms specifieke eisen: HACCP, anti-slip of grip. De ondergrond bepaalt soms de mogelijkheden of de beperkingen.

Coating en impregnering: wat kost dat?

Bij de meeste vloeren is een vochtscherm noodzakelijk als er gecoat wordt. Dat maakt het coaten beduidend duurder. Ook kan een coating uitgebreid of juist vervangen worden door een schraaplaag / schraplaag. Qua materiaalkosten voor een coating reken maar met minimaal 10 euro per m2. Voor een transparante impregnering is dit 2,50 impregneren op kleur = 2 lagen = 5 euro en de sealer is 3 euro.  De tarieven zijn vrij grof en kunnen afwijken bij kleine of grote hoeveelheden.

Voordelen en nadelen coaten vs impregneren: niet alleen de prijzen van coating en impregnering verschillen, ook de werkwijze verschilt nogal wat een groot effect heeft op tarieven. Om te kunnen coaten is stralen of diamantschuren nodig, voor het impregneren volstaat het reinigen van de vloer. Het is mogelijk om in 1 dag 2 lagen te impregneren op kleur en te sealen. 3 uur na de behandeling is Heso klaar.  Bij het coaten zit er een dag tussen het vochtscherm en de eerste coatinglaag en een dag tussen de eerste coatinglaag en de 2e laag coaten. De bijkomende factoren zijn van grote invloed op het verschil in prijs tussen coaten en impregneren. Laat u goed voorlichten! Bel Heso 074-2421212

De grote verschillen tussen coaten en impregneren zijn: uiterlijk, prijs, duurzaamheid, verwerkingstijd en gemak.

Als u een coating wil die niet snel beschadigt kunt u kiezen voor een gietvloer. Ook is het mogelijk om te coaten met verschillende effecten, rookeffect, gemêleerd, slierten, spetters, schilderijen, gescande trouwfoto’s, legio mogelijkheden, het is zelfs mogelijk om uw bedrijfslogo onder een transparante coating te verwerken.

Als u impregneren en sealen wilt in allerlei kleuren kan dat ook. Transparant zodat de vloer zichtbaar blijft, transparant sealen met een sealer kan ook, het geeft soms mooie effecten. Heso heeft in de loods proefstukken gemaakt met het mengen van diverse kleuren impregnering, rookeffect etc. Voor bezichtiging aub eerst bellen. Ook kunt u het polijsten van beton bewonderen, transparante impregnering, impregneren op kleur en voorbeelden van frezen, diamantschuren en egaliseren vindt u naast de loods.

 

Het team van Heso hoopt dat u met onze gratis expertise geholpen bent.

De tekst is onze copyright, maar u mag linken naar deze informatie.

Voor meer verschillen tussen coaten en impregneren gewoon bellen met Heso: 074-2421212

Heso Vloerenbedrijf: dè professionals in vloerbewerkingen!

Reacties zijn gesloten.

Aangesloten bij:

Noa
Bedrijfschap afbouw

Heso B.V.

Het nieuwe adres van Heso: Zirkoonstraat 10-8 in Hengelo
Showroom is klaar in mei!
Tel. 0742421212
E-mail ons »
© 1999-2019 Heso B.V.