Shadow

Beton: kogel stralen of diamant schuren? Wetenswaardige weetjes

Betonvloer stralenVaak wordt Heso gebeld omdat particulieren stralen willen en dan blijkt net zo vaak dat we beter kunnen diamantschuren, vandaar een uitleg over het stralen, de uitleg over het diamant schuren staat in de volgende blog.

Stralen is voor grotere oppervlakten (+200m2) beduidend goedkoper en sneller maar de grote machines zijn erg onhandig in kleinere kantoortjes of woonkamers, dan kun je soms beter diamantschuren.

Stralen: dat kan op beton maar niet op een zandcement dekvloer.

Het stralen wordt vrijwel altijd gebruikt om een vloer op te ruwen als hechting voor een volgende bewerking,  om een vloer te reinigen van bijvoorbeeld lijmresten of een oude coating, maar soms ook als eindafwerking, bijvoorbeeld als anti-slip en dan impregneren of coaten.

De kwaliteit van het stralen is wel afhankelijk van het beton, als het erg zacht is, moet de straler harder lopen om schade te voorkomen, als het beton knetterhard is, moet de straler langzamer lopen om effect te hebben.

De kwaliteit van het stralen van beton is ook afhankelijk van de straler zelf en niet van de machine, zichtbare straalbanen ligt aan de kwaliteit van de straler.

Met de straalmachine kom je vaak niet tot aan de rand, zo blijft er altijd handwerk over.

Er zijn verschillende gradaties bij het stralen, licht aanstralen wordt meestal anti-slip genoemd, er kan middel worden gestraald en zwaar.

Soms denken mensen dat zwaar stralen voldoende hechting creëert voor een volgende stortlaag, maar er ontstaan vaak hechtingsproblemen na enige tijd.

Bij het stralen om lijmresten te verwijderen, is de dikte van de lijmlaag en de gebruikte lijm ook van belang, een gietvloer is vaak te dik om te stralen maar een coating verwijderen door stralen kan prima.

Het stralen van beton is prima als daarna geëgaliseerd moet worden, door de fijne putjes in de vloer is het geen vlakke vloer meer, je blijft hangen met je sokken, vegen van houtzaagsel gaat slecht op een gestraalde betonvloer.

Licht aanstralen voor coating, dat wordt vaak eerst een schraplaag of schraaplaag aanbrengen omdat de coating niet dik genoeg is om een vloer recht te kunnen maken.

Bij brand nooit een vloer stralen, maar altijd frezen in verband met de geringe dikte die het stralen verwijderen kan, stralen is geweldig voor het reinigen van een vloer, maar bij brand zit de verontreiniging net iets dieper.

Bij het stralen van een betonnen vloer is de dikte van de vloer soms ook belangrijk, bij een broodjes balk vloer kan het gewicht van de machine teveel zijn, dit komt wel eens voor bij oudere scholen en woningen.

Als u zeker wilt zijn dat u de juiste keuze maakt: gewoon Heso bellen 074 – 242 12 12

Reacties zijn gesloten.

Aangesloten bij:

Noa
Bedrijfschap afbouw

Heso B.V.

Het nieuwe adres van Heso: Zirkoonstraat 10-8 in Hengelo
Showroom is klaar in mei!
Tel. 0742421212
E-mail ons »
© 1999-2019 Heso B.V.